Træinformation allierer sig med fagspecialister

Træinformation inviterer fagspecialister til at skrive ord til traeordbog.dk. Hensigten er et bredt fagligt samarbejde om begreber og betydninger af de fagord, vi anvender som grundlag for en sikker kommunikation og den faglige uddannelse.

I den seneste tid har Træinformation henvendt sig til en række fagpersoner i byggeriet og træbranchen for at etablere et frivilligt samarbejde om at udbygge traeordbog.dk med endnu flere fagudtryk, end dem der allerede ligger i ordbogen. Men også for at komme med gode faglige kommentarer til de ord og begreber, som allerede er oprettet i ordbogen, med henblik på at sikre kvaliteten.

Arbejdet er ulønnet og gennemføres online på træordbogens hjemmeside. Her kan de medvirkende forfattere logge sig ind og oprette forslag til ord og ordforklaringer. Det er også i dette forum, at den faglige debat af tekster og begreber kan udfolde sig, inden ordene godkendes og alt lægges ud til fri anvendelse.

Ordbogen fokuserer primært i sit indhold på træs anvendelse i byggeriet, på træ som materiale og på de træfaglige udtryk ved kort at forklare ordenes betydning i tekst og tegning.

Læs mere om ordbogen under menuen Ordbogen.

Nyheder

Træordbog.dk er en helt ny faglig service – træbranchens wikipedia - til alle i træfagene, byggeriet, træhandlen og undervisningen. Ordbogen er udviklet af...
Træinformation inviterer fagspecialister til at skrive ord til traeordbog.dk. Hensigten er et bredt fagligt samarbejde om begreber og betydninger af de fagord, vi...
TRÆ 63 og 64 i sæt
Håndbøgerne vejleder i valg og lægning af trægulve. Bøgerne indeholder de væsentligste lægningsmetoder for trægulve og gulvvarme samt metoder til rengøring, pleje og vedligeholdelse samt metoder til renovering af ældre gulve.