Søgeresultater

Alle ord i ordbogen er ordnet alfabetisk. Tryk på et bogstav nedenfor og få vist alle ord der begynder med
bogstavet, fx A.

Oversigt: C

Cedertræ
Træart.
Celle
Betegnelse, der bruges om de mikroskopiske småkamre omgivet af vægge, der i uendeligt antal og ordnet efter bestemte systemer forenes til cellevæv, som bygger planterne op.
Celledør
Hul, indvendig dør, hvor hulrummet er udfyldt med cellestruktur af pap.
Celleindhold
I det levende træ indeholder cellerne forskellige stoffer, f.eks. sukker (i cellesaften), stivelse (i parenkymcellerne), og organiske, vandrige opløsninger.
Cellulose
Er veddets hovedkomponent og udgør ca. 40-50 % af veddet. Cellulosen opbygges af sukkerstofferne, der fremkommer som et resultat af fotosyntese.
Se også:
Cirkelsav
Se rundsav
Se også:
Cylinder
Del af en lås, hvor nøglen får en cylinder til at dreje rundt og hvorpå små metalstifter falder i hak, og døren kan åbnes.
Se også:
Cylinderlås
Fællesbetegnelse for låse til døre, som er samlet af en låsekasse med påskruet cylinder.
Cylinderring
Dækplade der monteres som afslutning omkring en cylinder.
Se også:

Nyheder

Træordbog.dk er en helt ny faglig service – træbranchens wikipedia - til alle i træfagene, byggeriet, træhandlen og undervisningen. Ordbogen er udviklet af...
Træinformation inviterer fagspecialister til at skrive ord til traeordbog.dk. Hensigten er et bredt fagligt samarbejde om begreber og betydninger af de fagord, vi...
TRÆ 63 og 64 i sæt
Håndbøgerne vejleder i valg og lægning af trægulve. Bøgerne indeholder de væsentligste lægningsmetoder for trægulve og gulvvarme samt metoder til rengøring, pleje og vedligeholdelse samt metoder til renovering af ældre gulve.