Sådan bruges ordbogen

Træordbogen er som de fleste ordbøger ordnet alfabetisk. Herudover er alle ord kategoriseret efter, om de vedrører: 

1. Bygningsudtryk - i forbindelse med bygningsdele, konstruktioner og materialer
2. Træ som materiale  - i forbindelse med opskæring, sortering og bearbejdning
3. Træudtryk - som de forekommer i forbindelse med fagenes udførelse af træarbejder.
 
Alfabetisk søgning
Alle ord er opdelt alfabetisk, og der kan søges på ordets forbogstav, så et ord eller begreb kan findes i listen over alle ord med f.eks. begyndelsesbogstavet A.
 
Søgning på kategori
Søger du et specifikt ord eller begreb, der tilhører en af de tre ovenfor nævnte kategorier, kan du afgrænse din søgning ved at vælge søgning efter den aktuelle kategori. Søger du f.eks. et bygningsudtryk, kan du afgrænse søgningen ved at vælge Søgning efter bygningsudtryk.
 
Fritekstsøgning
Fritekstsøgningen giver mulighed for at indtaste et vilkårligt ord og se, om det matcher enten ordbogens søgeord eller noget af indholdet i ordforklaringerne.
 
Visning af søgeord
Ved skrivning af et ord i et søgefelt vil ordbogen vise de nærmeste ord, der matcher, hvad der er indtastet. Så kender du ikke helt stavemåden på et ord, kan du prøve dig frem og se, om ordet dukker op efter indtastning af de første 3-4 bogstaver.
 

 

Nyheder

Træordbog.dk er en helt ny faglig service – træbranchens wikipedia - til alle i træfagene, byggeriet, træhandlen og undervisningen. Ordbogen er udviklet af...
Træinformation inviterer fagspecialister til at skrive ord til traeordbog.dk. Hensigten er et bredt fagligt samarbejde om begreber og betydninger af de fagord, vi...
TRÆ 63 og 64 i sæt
Håndbøgerne vejleder i valg og lægning af trægulve. Bøgerne indeholder de væsentligste lægningsmetoder for trægulve og gulvvarme samt metoder til rengøring, pleje og vedligeholdelse samt metoder til renovering af ældre gulve.